1800-tallets blomsterprakt
Vea - Statens fagskole for gartnere- og blomsterdekoratører,
fredag, den 6. september, kl. 10.00–16.00
Det var intrikate mønstre og gilde farger. 1800-tallets blomsterhage var et resultat av den industrielle revolusjon, av de nye koloniene, av bedre kommunikasjoner og motesvingninger i hagekunsten. Det mest iøynefallende stilelementet var de maskinklippede gressplenene overstrødd med teppebed, skriver hagehistorikeren Madeleine von Essen i boken Hager til lyst og nytte (1997). Som sirkler, rektangler, ellipser eller franske liljer ble bedene skåret ut i plenene og beplantet med eksotiske vekster i sterke farger. I Breidablikk 6. september ser vi på anleggenes forbilder, historie, frø- og plantemateriale, variasjoner og hvordan vi best kan gjenskape og vedlikeholde slike anlegg i dag. Seminaret gjennomføres i samarbeid Vea – Statens fagskole for gartnere- og blomsterdekoratører ved Moelv og Hagehistorisk marked på Sveinhaug gård i Ringsaker.
Med oss i programmet har vi blant annet:
• Avdelingsleder Linken Apall-Olsen, Oslo Museum, Oslo
• Landskapsarkitekt Mette Eggen, Asker
• Postdoktor Bjørn Fredriksen, Institutt for landskapsplanlegging, UMB, Ås
• Gartner Jan Høvo, Det Kongelige Hoff, Oslo
• Professor emeritus Dagfinn Moe, Universitetsmuseet i Bergen
• Studenter ved studiet Historiske grøntanlegg (HG) 2013,
Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører, Ringsaker
• Museumspedagog Inger Bondevik Grimm, Drammens Museum, Drammen
Praktiske opplysninger:
Seminaravgift er NOK 900 og inkluderer lunsj, kaffe, te etc. Seminaret finner sted på Vea – Statens fagskole for gartnere- og blomsterdekoratører ved Moelv og varer fra kl. 10.00 til senest kl. 16.00.
Bindende påmelding til seminar skjer til sjur.harby@disenkolonial.no eller på mobil 488 97 714 innen mandag 4. september. Oppgi adresse for faktura ved påmelding.
Last ned fullstendig program >