Tilbake til røttene
– om kunnskap og rotfrukter i norsk mattradisjon
Bøndernes hus, Løten, 23. september 2010
«Statens Lærerinneskole i Husstell har i denne bok samlet de oppskrifter som skolen for tiden bruker i matundervisningen i kjøkkener, i bakerrom og spebarnhjem ...», het det i forordet til sjuende opplag av Kokebok. Året var 1950, landet sto i gjenreisningens tegn og husholdningens regnskaper var et anliggende av nasjonaløkonomisk betydning. Ferdigmat eksisterte knapt, kjøpmannen fantes på alle hjørner og kjøkkenhagen var familiens stolthet. Så skjedde det noe ...
Matkunnskap og høstens rotfrukter er tema i Breidablikk 23. september. Velkommen.
Seminaret finner sted på Bøndernes hus i Løten og koster NOK 800.
Påmelding skjer til sjur.harby@disenkolonial.no innen 21. september 2010
Last ned invitasjon/program
Foredragene:
Kari Vatn: Mat i tre generasjoner | PowerPoint-fil 3,8 Mb | Word-fil
Thor Øyvind Jensen: Kunnskap er forbrukermakt | Pdf 1,3 Mb
Dagrunn Grønbech: Kystens kvinner | Pdf
Tore Haller: Nyttehagen | Pdf del 1 | Pdf del 2