Bygningsarv og matkultur
Revidert program. Norsk Fjellmuseum i Lom, fredag 27. september kl. 10.00–16.30
I byggeskikk, så vel som i mat og drikke, er det bondekulturen, de lokale forutsetningene, materialene, råvarene og tradisjonene som har etablert bildet av «det norske». I Breidablikk 27. og 28. september ser vi nærmere på hvordan matkultur og byggeskikk følger hverandre i fortid og hvordan bygningsvern kan kobles til formidlingen av vår lokale mat- og drikkekultur i dag. Seminaret arrangeres i samarbeid med Fortidsminneforeningen i Norddalen (Oppland), Norske Akevitters Venner og med økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.
Med oss i programmet har vi blant annet:
• Direktør Olav Lie Nilsen, Thorbjørnrud Hotell, Jevnaker
• Journalist Helge Gudheim, Ulnes
• Museumsgartner Aud Jovall, Urtehagen ved Hedmarksmuseet, Hamar
• Peter Tom-Petersen, Land og Udvikling, København
• Konservator Kåre Hosar, Maihaugen, Lillehammer
• Lars Ole Ørjasæter, daglig leder i Norske Akevitters Venner, Oslo
• Maria Sundal, Mat og Tekstilkultur, Brumunddal
• Brit Skurdal Braastad, Simenstad gård, Ringsaker
Powerpoint-filer fra foredragene:
Brit Skurdal Braastad: Simenstad Gård
Helge Gudheim: Bygningsarv og matkultur
Aud Jovall: Med urter på menyen
Peter Tom-Petersen: Om herregårde med bredde og dybde
Lars Ole Ørjasæter: Norsk akevitt – på sporet av en fatmodnet historie